sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Katkarapukeitto

1 kg kuorellisia pakastettuja katkarapuja
3 luumutomaattia
1 iso sipuli
Valkosipulinkynsiä
Piri-piri mausteseosta
1 kasvisliemikuutio
Purkki ranskankermaa
Tuoretta ruohosipulia


Sulata ja kuori katkaravut. Keitä kuorista liemi noin 20 minuutin ajan. Kuori nousevaa vaahtoa pois keittoprosessin alussa.

Kalttaa tomaatit ja pilko ne pieniksi.

Paista oliiviöljyssä kattilassa raastettu valkosipuli ja pilkottu sipuli. Älä polta pohjaan. Lisää pieni tilkka vettä ja pilkotut tomaatit. Keitä hetki ja liiskaa tomaatinpaloja pohjaa vasten.

Lisää katkarapuliemi ja kasvisliemikuutio ja piri-piriä vähitellen. Kiehuttele.

Viimehetkillä lisää ranskankerma ja kiehauta. Ennen tarjoilua laita keittölautaselle katkaravunpyrstöt ja silppua ruohosipulia niiden päälle. Kaada keitto lautaselle.


Huom
20 minuuttia on oiva aika kuorien keittelyyn. Pidempää aikaa ei kannata keittelyyn kuluttaa. Parempi katkarapukeiton resepti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti