lauantai 6. elokuuta 2011

Kalaliemi siiasta

Yhden siian perkeet
1,5 l vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl rypsiöljyä
1 porkkana
1 sipuri
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
Reilu puolikas sitruuna
Veherpippureita
Mustapippureita
Laakerinlehtiä
Suolaa
Sokeria

Irroita kidukset ja silmät kalan päästä. Huuhtele perkeet verestä. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää öljy ja valkkari ja isoiksi paloiksi pilkotut vihannekset. Lisää mausteet (paitsi sokeri). Keittele 20-30 minuuttia. Tasapainota maku sokerilla (ja lisää suolaa tarvittaessa).
Siivilöi täkyt kattilasta ja keitä jäljelle jäänyttä lientä kokoo noin 10 minuuttia. (Liemi on sameaa).

 
Huom
Tästä liemestä tulee sitruunaista. Siksi sokeria saa heittää sekaan jonkin verran.

Vinkki
Kalatiskin kaveri armahti silmien kaivelusta. Se on sen verran ikävää puuhaa, että jää meikäläiseltä ainakin jatkossa väliin. Niin ja punasipuli saattaa värjätä liemen pinkiksi. Jos se ei ole haluttu ominaisuus, niin punasipuli kannattaa jättää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti