sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kinkku Quiche

3 dl Vehnäjauhoja
vajaa 1 dl Ruisjauhoja
1/2 tl Suolaa
170 g Oivariinia
3 rkl Vettä

160 g Ylikypsää riihikinkkua
2 kpl sipulia
1 valkosipulikynsi
vajaa 1 pieni paprika

3 munaa
2 dl ruokakermaa
Bergkäse-juustoa
Parmesan-juustoa

Mausteina:
Mustapippuri
Valkopippuri
Savupaprikaa ripaus


Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää kuutioitu voi ja työstä se jauhojen kanssa pieneksi muruksi. Vettä tarvitaan, että taikina saa hieman kosteutta ja pysyy kasassa. Taikista tulisi saada pallo. Jos siitä irtoaa muruja, voi vettä lisätä ihan vähän lisää. Laita taikinapallo jääkaappiin muovipussissa odottamaan jatkoa.

Kuutioi kinkku, paprika ja sipulit. Paista pienessä tilkassa öljyä sipuleita ja kinkkua.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää muniin kerma. Lisää raastettu juus ja mausteet. Lisää paprika ja kinkku-sipuliseos kulhoon.

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja tee siitä korkeat reunat. Paista 200 asteessa noin 15 min.

Kun pohja on tullut uunista kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.


Huom
Kun taikinan paistoa (ilman täytettä) välillä vilkuilee, saattaa uunissa olla tilanne päällä: Taikina on irronnut pohjasta ja ilmaa on mennyt alle. Ei hätää: painele haarukalla reikiä pohjaan niin ilma pääsee alta pois.

Kehitys
Ranskankerma tai smetana antaa varmasti omanlaista ryhtiä. Lisäksi juustona voi käyttää joko perusjuustoja tai maukkaampia kovia juustoja. Varmasti myös pinnalle ripoteltu sinihomejuusto voisi tehdä piirakkaan terää. Eli toisin sanoen: Täytteeksi voi heittää kaapista kaikkia jämiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti