lauantai 20. lokakuuta 2012

Hummeriliemi

1 keitetty hummeri
2 porkkanaa
2 salottisipulia
1 sellerinvarsi
10 viherpippuria
tomaattipyreetä
vajaa 1 rlk konjakkia
vajaa 1 dl valkoviiniä
pieni puska tuoretta timjamia
voin 5 dl vettä
noin 2 rlk ruokaöljyä

Osta valmiiksi keitetty hummeri. Poista hummerista lihat ja laita ne jääkaappiin odottelemaan. Kuorien rikkomiseen auttavat mm. kuorimaveitsi ja vasara, jos sen fiinimpiä välineitä ei kämpästä löydy. Huuhtele ja kuivaa kuoret.

Asettele kuoret (saksikuoret, pyörstökuoret, pikkujalat, panssari ilman sisuskaluja) uuninpellille ja paahda 100 asteessa noin 1 tunti. Tällä toimenpiteellä kitkeryyden pitäisi poistua kuorista. Kuoret vaalenevat ja haperoituvat uunissa.

Laita kuoret, kuutioidet porkkanat, pilkottu sellerinvarsi, pilkotut salottisipulit kattilaan, jossa on öljy ja paista hetki. Lisää tomaattipyree ja konjakki. Anna kuplia pieni hetki. Lisää valkoviini, vesi ja mausteet. Keitä hiljaisella tulella noin 1 tunti. Anna liemen levätä hetki. Siivilöi ja jatkokäytä.


Lientä voi käyttää esim. hummerikeitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti