sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Lakritsakastike lihalle

1 rkl ruokosokeria
3 isokyntistä valkosipulia
1 sipuli
50 g pehmeää lakua
100 g lanttua
1 porkkana
pala juuriselleriä
2 rosmariinin oksaa
Ranskalaisen rakuunan oksa
4 dl punaviiniä (esim.
4 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl vasikan fondia
5 dl vettä


Sulata kattilassa ruokosokeri.
Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli.
Lisää pilkotut juurekset.
Lisää laku.
Kuullota (laku alkaa vähän sulaa).
Lisää viini ja balsamiviinietikka.
Keitä kasaan, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
Lisää fondi ja vesi.
Keitä kasaan, kunnes nestettä on noin 3 dl jäljellä.
Siivilöi.
Keitä kastiketta lisää kasaan, jos tuntuu siltä.


Kaverit
Nautittu karitsan ulkofileen kanssa. Varmasti joku riistaisempi liha toimisi myös.

Vinkki
Valkosipulia voi lisätä pitkin keittelyä, jos tuntuu siltä.

Menu
Pääruoan lisä, osana Pukkuja & Lakuja -maistinkia.

Apinointi
Pohja reseptille löydetty täältä Teknisiavaikeuksia - Peuran paisti juurekset ja lakritsikastike, mutta ilmeisesti julkaistu Viini -lehdessä 2011 helmikuun tienoilla.

Kokattu
11.6.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti