sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Mustajuurisosekeitto

4-5 annosta

500 g mustajuuria
Sitruunamehua
1 l vettä
12 pienehköä perunaa
60 g kevätsipulia
1 1/2 kasvisliemikuutiota
2 dl kermaa
1/2 tl lakritsajuurta

Tarjoiluun:
Kevätsipulin vartta
Ranskalaista rakuunaa
Kuivaa rosmariinileipää pilkottuna


Laita kertakäyttökäsineet käteen.
Kuori mustajuuret, paloittele, laita rasiaan ja purista päälle sitruunamehua.
Harjaa perunat, paloittele ne ja lisää kattilaan (jossa on jo vesi).
Lisää mustajuuret ja pilkottu sipuli kattilaan.
Heitä sekaan kasvisliemikuutiot.
Kiehuttele miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Siivilöi keitinvettä pois, mutta laita se talteen.
Soseuta ainekset sauvasekoittimella kattilassa ja lisää keitinvettä vähän kerrallaan.
Lisää kerma ja lisää keitinvettä, jos keitto on edelleen jönkköä.
Lisää ripaus lakritsajuurta keittoon.
Lisää suolaa tarvittaessa.


Vinkki
Mustajuuri erittää tahmaa, joten kertakäyttökäsineet ovat kivat.

Huom
Lakritsajuurta kannattaa lisätä todella pienissä erissä. Sen ei kuulu maistua läpi.

Menu
Punkkua & Lakuja -maisinki: alkuruoka.

Apinointi
Keitön pohja apinoitu Hellapoliisi - Mustajuurikeitto, ja lakritsajuuren lisäämisestä idea saatu reseptistä Tinskunkeittiossä - Lakritsainen mustajuurikeitto

Kokattu
11.6.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti